Skip to content

Fysiokivan takana on fysioterapeutti
Kristiina Kivakka

Olen lähtöisin Keminmaasta, Ilmolasta. Fysioterapiaopinnot veivät minut Rovaniemelle v. 1988, ja valmistuin vuonna 1991 lääkintävoimistelijaksi. Pääsin heti valmistuttuani töihin kemiläiselle Hoito- ja kuntokeskus Pitkämäki & Virtaselle, jossa työskentelin yhteensä 7 vuotta. Asiakaskuntani koostui pääasiassa tuki- ja liikuntaelinongelmaisista kuntoutujista.

Pikkuhiljaa ajatuksissani alkoi kehittyä haave pienen yksityisen yrityksen perustamisesta ja 1998 aloitin oman yritystoiminnan. Kivat tilat löytyivät Kemin uimahallilta. Asiakaskuntaani alkoi tulla vähitellen mukaan mm. Kelan kuntoutujia ja sen myötä kiinnostus neurologisten ongelmien pariin lisääntyi. Pitkään pohdin kehon ja mielen yhteen nivoutumista, joten kouluttautumiseni myös psyykkiselle puolelle on luonnollinen jatke.

Asiakaskuntani kasvaessa tuli tarpeelliseksi saada toinen ihminen tekemään työtä kaverinani. Uimahallin tilan epävakaus kaupungin liikuntatilojen muutosten pyörteissä johdatti minut siirtymään keskemmäs Kemiä Pohjoisrantakadulle. Samalla työntekijäni siirtyi uusiin haasteisiin.

Auttamisen halu elää minussa palavasti ja voimavarani ovat erilaiset ihmiset. Arvostan yhdenvertaisuutta, aitoutta ja rehellisyyttä.

Koti on lepopaikkani ja siellä minun kanssani elää puoliso. Kaksi lastani, tytär ja poika, ovat jo lentäneet pesästä. Liikuntaharrastukset vievät minua moneen – niiden parissa ja tietoisesti rauhoittuen palaudun.